Market & Building Type

Commercial

About the Project

Set against an inspiring mountainous backdrop in the Pemberton Industrial Park, this 16,200 square foot shop facility was entirely pre-fabricated and erected by the owner, BC Passive House.

The main structure consists of post and beam construction, with CLT wall panels and light frame roof panels. Built with locally sourced, sustainable materials, the building offers a bright healthy and comfortable working environment. The office portion, which houses the drafting and administration staff, was designed and built to the stringent Passivhaus Standard requirements using the company’s state-of-the-art prefabricated panel product.

The surprisingly simple and economical structure achieves a very high degree of architectural and environmental quality, and sets a new standard for sustainable, light industrial construction in the province.

Location: Pemberton, British Columbia

Client: BC Passive House

Architect: Hemsworth Architecture

Construction Budget: $1.6 million

Completion: 2014

Awards & Recognitions

2016 Governor General’s Medal in Architecture
2015 AIBC Innovation Award
2015 BC Wood Design Award
2015 Architizer’s Project of the Day (15.03.21)
2014 North American Wood Design Award$1.6 million

banner_1